Grov pizza med kartofler og skinke

9. juni 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

En pizzabund af rugmel mætter ekstra godt og bliver dejligt grov. Her med kartofler, den spanske specialitet lomo, der er lufttørret svinekam, og selvfølgelig masser af mozzarella.

Bemærk
Hævetid: 8-12 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, rugmel og hvedemel lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, dæk skålen med plastfolie, og sæt den i køleskabet i 8-12 timer.
Tænd ovnen, og sæt temperaturen på 250° traditionel varme. Læg evt. en pizzasten på en bageplade, og sæt den nederst i ovnen.
Slå dejen ned, og træk/rul den ud til en stor pizzabund.
Skær osten i meget tynde skiver, og læg dem oven på bunden.
Skær kartoflerne i skiver, og læg dem dernæst taglagt ovenpå. Krydr med salt, drys med timian, og spray med olie.
Bag pizzaen i ovnen i 8 minutter, kom lomo eller lufttørret skinke ovenpå, og bag endnu 2-3 minutter, til bunden er gylden og sprød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar