Grov grøn kartoffelmos
8. september 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Knus kartoflerne let, og bland dem med med ærtemos og forårsløg. Så har du en vidunderlig grov mos, du kan servere som tilbehør til f.eks. grillmad.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl eller gnub den tynde skræl af kartoflerne, og kog dem.
Rens forårsløgene, og hak dem fint.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt ærter, og varm op. Mos eller blend ærterne groft.
Knus de varme kartofler let, og vend dem med ærtemos og forårsløg.
Drys med salt og peber, og servér til grillet fisk, bøffer eller som frokostret med røget laks eller hellefisk til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk kartoffelmos