Grøntsagstærte med spinat og grønne asparges
17. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Vil du gerne servere kød til tærten, kan du toppe den med lufttørret skinke eller tynde skiver af røget laks eller hellefisk.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet tærteform, 23 x 23 cm (eller en rund 24 cm i diameter)
Sådan gør du
Bland hvedemel, rugmel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og saml dejen.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Skær overskydende dej væk, så kanten bliver helt skarp. Prik bunden med en gaffel, og sæt dejen på køl i 30 minutter.
Rens porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skyl og afdryp babyspinaten. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Skyl aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
Steg porreskiverne i smør på en stor pande i 2 minutter. Tilsæt asparges, og steg videre i ca. 2 minutter. Hæld til sidst spinaten på panden, og lad den stege med ganske kort, til den falder let sammen. Krydr med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel grøntsagerne i tærtebunden.
Pisk æg, fløde, sennep og friskhakket timian sammen i en skål med et piskeris, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over tærtefyldet, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast.
Pynt tærten med lidt frisk timian, og servér evt. med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk