Grøntsagstærte med nødder, cheddar og grove tomatbrød
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Dette er ikke en klassisk grøntsagstærte. Her er der nemlig ingen tærtebund, men grøntsagerne er blandet sammen med nødder og perlerug, så tærten stadig bliver fyldig og mættende.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º.
Kog perlebyg efter anvisning på pakken.
Skræl gulerødder, og riv dem groft.
Skræl kartoflen, og pil løget. Rens squash. Riv kartoffel, løg og squash groft, bland dem, og vrid dem fri for væde.
Skyl og hak persille og purløg fint.
Pisk æg sammen med flødeost, sennep og ⅔ af den revede cheddar, og krydr godt med salt og peber. Vend de revne grøntsager, krydderurter, kogt perlebyg og grofthakkede hasselnødder i æggemassen.
Fordel massen i en smurt springform, drys med resten af cheddarosten, og bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter.
Smør rugbrødet med Philadelphia light, skær tomaterne i tykke skiver, og fordel dem på brødet. Kværn godt med peber over tomaterne.
Servér som tilbehør til den varme eller lune grøntsagstærte.
Tip!
Hvis du savner kød i tærten, kan du stege lidt bacontern gyldne og sprøde på en pande uden fedtstof og blande dem med grøntsagsfyldet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk