Grøntsagstærte med broccoli og gulerødder
13. oktober 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
En grøntsagstærte er den perfekte måde at få brugt diverse rester fra grøntsagsskuffen – og så smager det heldigvis forrygende godt samtidig!
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 aflang tærteform, 35 x 11 cm
Sådan gør du
Bland hvedemel, rugmel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og saml dejen. Rul dejen tyndt med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Skyl og afdryp majskernerne. Fordel alle grøntsagerne i den forbagte tærtebund.
Pisk æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber.
Hæld æggemassen over grøntsagerne, og drys med revet cheddar. Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til fyldet er fast.
Pynt tærten med frisk timian, og servér den varm eller lun, evt. med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk