Grøntsagstærte med asparges og rygeost
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Asparges og andre sprøde grøntsager giver en farvestrålende tærte, som lyser flot op på frokost- eller middagsbordet. Rygeostcremen giver kant til den sprøde grøntsagstærte.
Ingredienser
Udstyr
en aflang tærteform, gerne med løs bund
Sådan gør du
Bland hvedemel, grahamsmel og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen, til du får en grynet masse.
Tilsæt ægget, og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til. Sæt tærteformen i fryseren, mens fyldet gøres klar.
Skyl aspargeserne, og bræk den nederste ende af. Skær ca. ½ af aspargeserne i små stykker, og lad resten forblive hele.
Rens radiser og gulerødder, og skær dem i halve på langs. Rens forårsløgene, og skær dem igennem på langs.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog alle grøntsagerne ganske kort i ca. 1 minut, så de stadig er sprøde. Overhæld dem med koldt vand for at standse kogningen, og lad dem dryppe af.
Pisk æg, rygeost og mælk sammen i en skål. Rør hakket purløg i, og krydr med salt og peber.
Fordel de små stykker asparges oven på den kolde tærtedej. Hæld rygeostcremen over aspargeserne i et jævnt lag. Fordel alle de øvrige grøntsager i et fint mønster på toppen af tærten.
Bag tærten i en 200° varm ovn i 35-40 minutter. Servér den enten lun eller kold..
Tip!
Tærtedejen skal ikke æltes, men blot samles hurtigt med hænderne. Hvis den æltes for meget, bliver den sej og blød i stedet for sprød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk