Grøntsagssuppe
7. marts 2022
af
Johanne Mosgaard.
Foto: Johanne Mosgaard
Grøntsagssuppe er en vaskeægte vintervarmer, der foruden at mætte godt i maven også smager fortræffeligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens porrerne, og skær dem i grove skiver (gem lidt porreskiver til topping). Pil hvidløg. Skræl eller rens gulerødder og kartofler, og skær begge dele i grove stykker.
Hæld alle de hakkede grøntsager i en gryde, tilsæt grøntsagsbouillon og vand, og lad suppen koge i 10-15 minutter, til alle grøntsagerne er møre.
Tilsæt madlavningsfløde, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender, til konsistensen er cremet. Smag til med salt og peber.
Skær brødet i små tern, og steg dem i lidt olie på en pande. Skyl og hak timian fint, og drys den over brødternene sammen med salt. Steg brødternene, til de er sprøde.
Servér brødcroutonerne til suppen, og top med tynde skiver porre, peber og evt. lidt timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk