Grøntsagsspyd med tofu
3. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Selvom man ikke spiser kød, skal man selvfølgelig ikke undvære et lækkert grillspyd. Udskift blot det sædvanlige kød med stykker af tofu – så kan alle være med.
Ingredienser
Udstyr
8 grill- eller træspyd
Sådan gør du
Pil og hak bananskalotteløget meget fint, og rør det sammen med resten af ingredienserne til marinaden i en skål.
Læg tofuen i et rent viskestykke (eller pak den ind i køkkenrulle),og pres den fri for væske. Skær tofuen i store tern, og steg dem i olie på en varm pande, til de er let gyldne. Tag dem af panden.
Pil rødløg, og skær det i tykke både. Skær peberfrugt i tern. Sæt tofu, rødløg og peberfrugt skiftevis på grillspyd, og pensl med grillmarinade på alle sider.
Grill alle spyddene på havegrillen eller en grillpande i ca. 10 minutter, til de er gyldne og lækre på alle sider – vend dem flere gange undervejs, og pensl evt. med lidt ekstra marinade.
Servér spyddene som alternativ til kød på grillen, f.eks. sammen med en blandet salat, tzatziki og fladbrød.
Tip!
Grillmarinaden kan røres sammen i forvejen og opbevares i et lukket glas på køl i 2-3 dage før brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk