Grøntsagsspaghetti med kødsauce
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Grøntsagsspaghetti er en sjov og nem måde at få ekstra grønt på. Spaghettierne behøver ikke at blive kogt først – den varme kødsauce tilbereder dem lidt ved servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær pancetta i tern, og steg den næsten sprød i en gryde med lidt olie. Dryp af på fedtsugende papir. Lad stegefedtet blive i gryden.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Riv eller hak blomkålen til fint smulder.
Sæt gryden tilbage over varmen, og steg løg, hvidløg og gulerødder i 2-3 minutter i pancettafedt. Tilsæt hakket kød og blomkål, og brun det godt. Tilsæt eddike, og lad det koge ind.
Hæld mosede tomater, rosmarin og bouillon i gryden, læg låg på, og lad retten småkoge i ca. 30 minutter og gerne længere. Smag til med sukker, salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skyl squashene. Skær grøntsagerne i lange, tynde strimler på en spiral slicer eller et mandolinjern. Alternativt kan du høvle dem i fine strimler med en skrællekniv.
Anret grøntsagsspaghetti og kødsauce i 4 dybe tallerkener, og riv frisk parmesan over. Servér straks.
Tip!
Du kan også lave grøntsagsspaghetti af kinaradiser. Kog strimlerne i 1-2 minutter for at fjerne den lidt bitre smag. Pancetta kan erstattes af helt almindelig bacon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk