Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella

Parmigiana di melanzane er en siciliansk vegetarlasagne med masser af parmesan. Pastaen er udskiftet med aubergineskiver, der giver ekstra smag!

Grøntsagslasagne med aubergine og mozzarella
31-60 min.

(5)

16. juli 2018 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Aubergineplader

auberginer
4
olivenolie
2 spsk.
salt
peber
parmesan
200 g
friske mozzarellakugler
2
olivenolie til fadet
1 tsk.

Tomatsauce

løg
1
hvidløg
2 fed
olivenolie til stegning
2 spsk.
hakkede tomater
3 dåser
frisk basilikum
1 håndfulde
salt
peber
sukker
1 tsk.

Til servering

blandet grøn salat
125 g
olivenolie
1 spsk.
balsamicoeddike
1 spsk.
salt
peber
brød
4 skiver

Sådan gør du

Tomatsauce

Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt hakkede tomater. Hak basilikum, og tilsæt sammen med salt, peber og sukker. Lad saucen simre i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°.

Aubergineplader

Skyl auberginer, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag auberginerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er møre og let gyldne.
Smør et ovnfast fad (20 x 30 cm) med olivenolie. Fordel ¹⁄₃ af tomatsaucen i bunden af fadet, dernæst et lag af aubergineskiver, og drys med friskrevet parmesan.
Gentag processen, og slut med et lag tomatsauce og friskrevet parmesan. Top med skiver af mozzarella, og sæt fadet i ovnen i 30 minutter, til toppen er flot gylden.

Servering

Skyl og tør salaten, og vend den med olie og eddike. Krydr med salt og peber. Servér salaten til lasagnen sammen med lunet brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Må vi foreslå? Lasagne er en kæmpefavorit hos både børn og voksne. Den klassiske på billedet herover er vores mest populære lasagne-opskrift – og den kan varieres i det uendelige! Se opskriften her: Klassisk lasagne


Måske du også kan li'