Grøntsagsgratin
1. april 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Skøn gratin spækket med grøntsager og de italienske ricotta- og pecorinooste.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl squashen, flæk den på langs, og skær den i skiver. Snit porren, og skyl den godt. Skyl og afdryp spinaten.
Steg squash og porre i smør i 2-3 minutter i en gryde. Tilsæt spinat, og steg kort, til spinaten falder sammen.<br />
Krydr med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og lad det koge op. Tilsæt madlavningsfløde lidt ad gangen, tilsæt ricotta, og kog saucen igennem i nogle minutter under omrøring.
Tænd ovnen på 180°. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i saucen. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber. Vend grønsagerne i blandingen, og hæld gratinen i et smurt ovnfad.
Drys med rasp og revet pecorino, og bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter. Servér straks, evt. som tilbehør.
Tip!
Gratinen smager godt som en ret i sig selv. Savner du kød, kan du servere et stykke kogt skinke eller stegt kylling ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk