Grøntsagsgratin

1. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Skøn gratin spækket med grøntsager og de italienske ricotta- og pecorinooste.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl squashen, flæk den på langs, og skær den i skiver. Snit porren, og skyl den godt. Skyl og afdryp spinaten.
Steg squash og porre i smør i 2-3 minutter i en gryde. Tilsæt spinat, og steg kort, til spinaten falder sammen.<br /> Krydr med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og lad det koge op. Tilsæt madlavningsfløde lidt ad gangen, tilsæt ricotta, og kog saucen igennem i nogle minutter under omrøring.
Tænd ovnen på 180°. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i saucen. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber. Vend grønsagerne i blandingen, og hæld gratinen i et smurt ovnfad.
Drys med rasp og revet pecorino, og bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter. Servér straks, evt. som tilbehør.

Tip!

Gratinen smager godt som en ret i sig selv. Savner du kød, kan du servere et stykke kogt skinke eller stegt kylling ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar