Grøntsagsfrikadeller med feta
21. juli 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Nyd de grønne deller med broccoli og ærter til brunch, frokost eller som del af en buffet.
Bemærk
Miso stammer fra Japan og består af mælkesyregærede sojabønner, korn eller boghvede. Smagen er krydret og tilfører retten den eftertragtede umamismag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl broccolien, og damp den i en gryde med letsaltet ved i 2 minutter. Tilsæt ærterne, og kog i yderligere ½ minut. Skyl grøntsagerne i koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Hæld grøntsagerne i en foodprocessor sammen med feta og skyllede krydderurter. Blend til en grov og ensartet masse.
Tilsæt æg, mel og sumak. Blend igen, og smag til med salt og peber. Lad grøntsagsfarsen hvile i 10 minutter.
Form farsen til 8 flade frikadeller, og steg dem i olie ved middel varme i ca. 4 minutter på hver side, til de er gyldne.
Rør yoghurt sammen med sumak, tahin, fintrevet citronskal og citronsaft i en skål, og smag til med salt og peber. Servér de grønne deller med sumak-dressing og evt. brød og salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk