Grøntsagsdeller med spidskålssalat og sød chilidip
4. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hold en kødfri dag med sprøde grøntsagsdeller og en knasende kålsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og gulerødder, pil rødløget, og riv det hele på et rivejern. Klem væsken ud af grøntsagerne med hænderne, og hæld dem i en stor skål.
Rør de revne grøntsager sammen med æg, friskrevet parmesan, rasp, mel og friskhakket timian, og krydr med salt og peber. Rør farsen godt sammen, og tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis farsen er for våd.
Form farsen til 8-10 flade deller, og steg dem i olie på panden i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Rør ingredienserne til dippen sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Skyl og snit spidskålen fint. Skyl og hak persillen. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde skiver. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Vend kål, persille, æbler og avocado sammen i en skål.
Pisk olie, eddike og honning sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen sammen med salaten, og drys med grofthakkede mandler.
Servér grøntsagsdeller med kålsalat og chilidip.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på squash frikadeller
Powered by Froala Editor