Grøntsagsbiksemad med halloumi og spejlæg
7. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Biksemad er perfekt restemad og kan sagtens laves uden kød. Den lækre halloumi-grillost sørger nemlig for både fylde og ekstra smag til retten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skræl og skær kartofler og gulerødder i små tern. Skyl squash, og skær i mundrette tern. Pil rødløg, og skær i både.
Fordel alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir. Vend dem med 2 spsk. olie, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Steg det hele i ovnen i 25-30 minutter, til kartoflerne er møre.
Skær halloumi i tern, og steg dem gyldne på en varm pande i 1 spsk. olie, til de er gyldne.
Steg 4 spejlæg i lidt olie på en pande.
Drys stegt halloumi over grøntsagsbiksemaden, og servér med spejlæg og et drys hakket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk