Grøntsagsbiks med spejlæg
27. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Biksemad er lækker restemad og er helt perfekt på dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Retten kan laves med diverse kødrester eller som her i en velsmagende grøn version uden kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og alle rodfrugter, og skær dem i mundrette tern. Skyl broccoli, og skær den i små buketter. Pil rødløg, og hak dem groft.
Smelt smørret på en stor pande, og tilsæt alle grøntsagerne. Krydr med friskhakket timian, salt og peber, og lad det hele småstege ved middel varme i 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Smag til med lidt ekstra salt og peber.
Opvarm olie på en pande, slå æggene ud på panden, og steg dem til spejlæg.
Servér biksemaden med spejlæg, og drys med skyllet, hakket persille og friskrevet parmesan.
Tip!
Variér biksemaden med de rodfrugter og grøntsagsrester, du har liggende i grøntsagskuffen. Brug f.eks. gerne persillerødder, knoldselleri og blomkål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk