Grøntsager og nudler i rød karry
18. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Her er en skøn, spicy ret med masser af grøntsager. Den er billig at lave, hvis du har asiatiske basisvarer som fiskesauce og rød karry. Du kan bruge lige de grøntsager, du har ved hånden.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg nudlerne i koldt vand, og lad dem trække, imens du steger grøntsagerne.
Rens champignonerne, og skær dem i halve. Pil og hak hvidløgene. Steg begge dele i 1 spsk. olie i en wok eller dyb pande i 1-2 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Hæld dem i wokken, og steg dem i 1 minut sammen med svampene.
Pil rødløget, og skær det i både. Skyl forårsløgene, og hak den lyse del groft og toppen fint. Gem lidt af toppen til servering. Hæld rødløg og forårsløg i wokken, og steg i yderligere 1 minut. Krydr med salt og sukker. Tag grøntsagerne op af wokken.
Hæld lidt ny olie i wokken. Steg den røde karry kort, tilsæt kokosmælk og bouillon, og lad det koge i 2-3 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce, og kog de afdryppede nudler ganske kort i suppen.
Tilsæt grønt. Kog op, og smag til igen.
Anret suppen i store skåle, top med forårsløg og evt. koriander og lidt limeskiver. Servér straks.
Tip!
Husk, at styrken på karrypasta varierer meget, så læg lidt forsigtigt ud, så maden ikke bliver alt for spicy. Hvis du savner kød, er kyllingestrimler eller store rejer velegnede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk