Grønne pizzaboller

30. oktober 2020 af .

Foto: Peter Kam

Spinat giver bollerne her en flot grøn farve. De er alletiders til madpakken, skovturen eller bare som en sund og mættende eftermiddagssnack.

Ingredienser

Sådan gør du

Optø langsomt spinaten i en lille gryde eller i mikroovnen sammen med 1 spsk. vand. Hak den fint med en kniv, eller kør den i en blender eller foodprocessor sammen med det vand, der hænger ved. Bruger du en kraftig blender, behøver du ikke at optø spinaten først.
Lun 2 dl vand og mælk i en lille gryde, til det er lillefingervarmt. Hæld væsken over i en skål, og rør gæren ud i den. Tilsæt sukker, salt, olie, hakket spinat, revet cheddarost, pikantflødeost, ølandshvedemel og halvdelen af hvedemelet.
Ælt dejen godt, imens du lidt efter lidt tilsætter resten af hvedemelet og måske lidt ekstra. Konsistensen må gerne være fugtig, men dejen skal være sammenhængende og slippe skålens kanter.
Skær skinke i tern og pepperoni i strimler.
Del dejen i to portioner. Ælt skinketern i den ene og pepperonistrimler i den anden. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter.
Del hver portion dej i 12 stykker. Form dem til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk bollerne flade, og lad dem efterhæve i 15 minutter, imens ovnen varmer op til 180° varmluft.
Skyl og halvér tomaterne. Tryk dem fast i toppen af bollerne, drys med oregano og revet cheddarost.
Bag pizzabollerne i ca. 20 minutter, til de er gennembagte, og osten er gylden.

Tip!

Pizzabollerne er fryseegnede, så læg de boller, du ikke spiser i løbet af et par dage, i en frysepose, og gem dem i fryseren i 3-4 måneder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar