Grønne nuggets med ovnfritter, salat og aioli
16. marts 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
De traditionelle kyllingenuggets er her i en grøn version med knoldselleri og søde kartofler. En ny favorit venter!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med olie, og drys med salt og barbecue-krydderi.
Bag kartoflerne i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Skræl selleri og søde kartofler, og skær begge dele i store grove tern. Giv dem et opkog i letsaltet vand i 3-4 minutter. Afdryp godt, og drys dem med barbecue-krydderi og salt.
Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Vend grøntsagsternene i æggene og derefter i en anden dyb tallerken med rasp.
Læg nuggetsene på en bageplade med bagepapir, dryp dem med rigeligt olie, og drys evt. med ekstra salt og barbecue-krydderi.
Bag nuggetsene i ovnen i 18-20 minutter sammen med fritterne, til de er gyldne og sprøde.
Servér grønne nuggets med ovnfritter, salat og aioli.
Tip!
Nuggetsene kan også steges gyldne og sprøde på panden i rigeligt olie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk