Grønne mojito-tærter

En klassisk mojito består af hvid rom, rørsukker, frisk mynte og masser af lime. Her får ingredienserne comeback i skriggrønne portionstærter.

Grønne mojito-tærter
31-60 min.

(2)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hviletid, mørdej: 1½ time. Afkøling: 3 timer.

Ingredienser

personer

Mandelmørdejsbund

vaniljestænger
½
blødt smør
100 g
flormelis
60 g
salt
1 knsp.
æg
1
mandelmel
50 g
hvedemel
150 g

Romganache

hvid chokolade
100 g
piskefløde
50 g
hvid rom
3 spsk.

Limecurd med mynte

husblas
1 blade
frisk mynte
3 stilke
sukker
200 g
usprøjtede limefrugter
6
æg
2
smør
60 g
grøn konditorfarve
1 dråber

Til servering

piskefløde
1 dl
usaltede pistacienødder uden skal
1 spsk.

Udstyr

  • seks små tærteforme, 10 cm i diameter
  • tørrede linser til forbagningen

Sådan gør du

Mandelmørdejsbund

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Læg på køl i ½ time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud i cirkler med en udstikker eller et glas, der er lidt større i diameter end tærteformene. Beklæd tærteformene med dejen. Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time.
Varm ovnen op til 190º. Læg bagepapir i hver tærtebund, og fyld op med linser. Forbag tærtebundene i ovnen i 10 minutter. Fjern linser og bagepapir, og bag tærtebundene 5 minutter mere.

Romganache

Hak chokoladen fint. Opvarm fløden til lige under kogepunktet, og hæld fløden over chokoladen i en skål. Vent i 2 minutter, og rør så forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Smag til med rom. Fordel romganachen i bunden af tærterne, og sæt dem på køl i mindst 1 time.

Limecurd med mynte

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Stød mynteblade og 1 spsk. af sukkeret så fint som muligt i en morter. Riv skallen og pres saften af limefrugterne. Kom myntesukker, resten af sukkeret, limesaft, fintrevet limeskal og æg i en gryde, og varm det langsomt op under piskning, indtil massen tykner og når en temperatur på 83º.
Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i limecurden. Rør herefter det bløde smør og 1 dråbe grøn konditorfarve i limecurden.
Blend massen med en stavblender. Pres den herefter gennem en finmasket si, så den bliver helt glat og fin.
Fordel limecurden oven på rommoussen, og sæt på køl i mindst 2 timer.

Servering

Pisk fløden, og hak pistacienødderne. Pynt tærterne med flødeskum og pistacienødder. Servér kolde.

Tip!

Når man dækker tærtedejen med bagepapir og fylder den med tørrede linser, inden den bages, kalder man det for blindbagning. Man blindbager tærtedejen for at sikre, at den holder formen og ikke hæver op under bagningen eller glider ned ad tærteformens kanter. I stedet for linser kan du bruge tørrede bønner eller kikærter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'