Grønne mojito-tærter
En klassisk mojito består af hvid rom, rørsukker, frisk mynte og masser af lime. Her får ingredienserne comeback i skriggrønne portionstærter.

31-60 min.
(2)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hviletid, mørdej: 1½ time. Afkøling: 3 timer.
Ingredienser
personer
Mandelmørdejsbund
- vaniljestænger
- ½
- blødt smør
- 100 g
- flormelis
- 60 g
- salt
- 1 knsp.
- æg
- 1
- mandelmel
- 50 g
- hvedemel
- 150 g
Romganache
- hvid chokolade
- 100 g
- piskefløde
- 50 g
- hvid rom
- 3 spsk.
Limecurd med mynte
- husblas
- 1 blade
- frisk mynte
- 3 stilke
- sukker
- 200 g
- usprøjtede limefrugter
- 6
- æg
- 2
- smør
- 60 g
- grøn konditorfarve
- 1 dråber
Til servering
- piskefløde
- 1 dl
- usaltede pistacienødder uden skal
- 1 spsk.
Udstyr
- seks små tærteforme, 10 cm i diameter
- tørrede linser til forbagningen
Sådan gør du
Mandelmørdejsbund
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Læg på køl i ½ time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik den ud i cirkler med en udstikker eller et glas, der er lidt større i diameter end tærteformene. Beklæd tærteformene med dejen. Stil tærtebundene i fryseren i mindst 1 time.
Varm ovnen op til 190º. Læg bagepapir i hver tærtebund, og fyld op med linser. Forbag tærtebundene i ovnen i 10 minutter. Fjern linser og bagepapir, og bag tærtebundene 5 minutter mere.
Romganache
Hak chokoladen fint. Opvarm fløden til lige under kogepunktet, og hæld fløden over chokoladen i en skål. Vent i 2 minutter, og rør så forsigtigt rundt, til chokoladen er smeltet. Smag til med rom. Fordel romganachen i bunden af tærterne, og sæt dem på køl i mindst 1 time.
Limecurd med mynte
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Stød mynteblade og 1 spsk. af sukkeret så fint som muligt i en morter. Riv skallen og pres saften af limefrugterne. Kom myntesukker, resten af sukkeret, limesaft, fintrevet limeskal og æg i en gryde, og varm det langsomt op under piskning, indtil massen tykner og når en temperatur på 83º.
Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i limecurden. Rør herefter det bløde smør og 1 dråbe grøn konditorfarve i limecurden.
Blend massen med en stavblender. Pres den herefter gennem en finmasket si, så den bliver helt glat og fin.
Fordel limecurden oven på rommoussen, og sæt på køl i mindst 2 timer.
Servering
Pisk fløden, og hak pistacienødderne. Pynt tærterne med flødeskum og pistacienødder. Servér kolde.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner