Grønne kikærtefladbrød med salat og feta
19. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Disse smukke, grønne pandekager er lige så sunde, som de ser ud. Og så smager de tilmed fremragende!
Ingredienser
Sådan gør du
Blend kikærtemel, æg, spinat olivenolie og salt grundigt sammen, til der ingen klumper er i dejen. Lad derefter dejen sætte sig i 15 minutter. Tænd ovnen på 200°.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
Opvarm olie på en mellemstor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld halvdelen af fladbrøddejen på panden, vend den rundt, så dejen fordeler sig let op ad kanterne, og sæt så panden i ovnen.
Bag fladbrødet i 10 minutter, til det er gyldent og kanterne sprøde. Flip fladbrødet forsigtigt ud af panden, og gentag processen med den sidste halvdel dej.
Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og tør salaten. Top fladbrødene med dressing, rødløg, salat og smuldret feta. Skær dem evt. ud som en pizza, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk