Grønne frikadeller med edamamebønner

2. maj 2023 af .

Foto: Peter Kam

Edamamebønner er rige på protein og fungerer fint i en plantebaseret frikadellefars. Persille giver bønnedellerne en endnu mere kraftig grøn farve og dejlig frisk smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg edamamebønnerne i en skål, og overhæld dem med kogende vand, så de tør op. Lad dem stå i ca. 5 minutter. Afdryp i en sigte.
Pil og hak løget groft. Blend edamamebønner, løg, æg og persille sammen i en foodprocessor til en ensartet masse.
Hæld bønnemassen over i en skål, og tilsæt mozzarella, hvedemel og krydderier. Rør massen sammen, til den er så fast, at den kan formes til små deller.
Form den grønne fars til ca. 14 små deller. Opvarm en pande med rigeligt olie, og steg dellerne på panden, til de er gyldne på begge sider. De grønne bønnedeller kan serveres både varme og kolde.

Tip!

De grønne bønnedeller kan serveres som aftensmad med en fyldig salat til. Brug dem også som pålæg på rugbrød eller som fyld i sandwich og pitabrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar