Grønne falafler med raita
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Lars Ranek
Skønne falafler med mynte og ærter, der giver en flot grøn farve og en dejlig rund smag.
Bemærk
Iblødsætning, kikærter: 8 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Udblød kikærterne i koldt vand i mindst 8 timer. Kassér vandet, og skyl kikærterne i friskt vand.
Pil hvidløg og løg. Kør alle ingredienserne til falaflerne på nær olien til en lind fars i en foodprocessor/minihakker. Mængden af mel afhænger af, hvor våd farsen er – brug så lidt mel som muligt.
Form farsen til små kugler, og brun dem ved middelhøj varme på begge sider i olien på en slip let-pande.
Steg derefter falaflerne færdige i ovnen på bagepapir på en bageplade ved 200° i ca. 20 minutter.
Skyl squashen, og høvl den i meget tynde skiver på langs, gerne på et mandolinjern. Skær derefter skiverne i meget tynde strimler.
Hak mynte og rødløg fint. Bland yoghurt med squash, mynte og løg, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør spidskålsbladene. Skyl tomater og squash. Skær tomaterne i tern eller tynde skiver, og høvl squashen i meget tynde skiver på langs, gerne på et mandolinjern.
Fyld spidskålsbladene med falafler, tomat og squash, og servér med raita.
Tip!
Falaflerne smager også skønt kolde og kan evt. fryses, så du også har til en anden dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk