Grønne asparges med hollandaisesauce
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Maria P.
Hjemmelavet hollandaisesauce er en klassiker til alle retter med fisk og skaldyr. Hvis du laver saucen med hjælp fra en blender, er du sikker på, at den ikke skiller.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Skru op for varmen, og opvarm smørret til lige under kogepunktet.
Kom æggeblommer, citronsaft og ½ tsk. salt i en blender, og blend det godt sammen. Tilsæt det varme smør lidt ad gangen i en tynd stråle, mens blenderen kører. Sørg for at gøre det langsomt, så saucen ikke skiller. Bliv ved med at hælde smør i, til saucen har en passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Bring en gryde med vand i kog. Knæk den nederste, lidt træede ende af aspargesene, læg aspargesene i det kogende vand, og lad dem koge i 1 minut.
Tag aspargesene op af vandet, og servér straks med hollandaisesauce og brød.
Tip!
Hollandaisesaucen kan tilsættes finthakkede friske krydderurter, fx basilikum, estragon, kørvel eller persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk