Grønkålstærte med syltede rødløg og pinjekerner
17. april 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Tærtefyld behøver ikke altid at indeholde en æggemasse. Den her er i stedet fyldt med en skøn blanding af grønkål, cremefraiche og syltede rødløg, og toppet gavmildt med ristede pinjekerner og parmesan.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Tryk tærtedejen fast i en tærteform. Prik overfladen med en gaffel, og forbag den i ovnen i 8 minutter. Skru ovnens temperatur ned til 180°.
Steg finthakkede løg og strimlet grønkål i olie på en pande, til kålen falder lidt sammen.
Bland det med cremefraiche, syltede rødløg og revet citronskal i en skål.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund. Drys revet parmesan og pinjekerner over, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter.
Tip!
Pinjekerner giver tærten knas og koncentreret nøddesmag. De kan udskiftes med f.eks. grofthakkede valnødder eller hasselnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk