Grønkålstærte med syltede rødløg og pinjekerner

17. april 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Tærtefyld behøver ikke altid at indeholde en æggemasse. Den her er i stedet fyldt med en skøn blanding af grønkål, cremefraiche og syltede rødløg, og toppet gavmildt med ristede pinjekerner og parmesan.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Tryk tærtedejen fast i en tærteform. Prik overfladen med en gaffel, og forbag den i ovnen i 8 minutter. Skru ovnens temperatur ned til 180°.
Steg finthakkede løg og strimlet grønkål i olie på en pande, til kålen falder lidt sammen.
Bland det med cremefraiche, syltede rødløg og revet citronskal i en skål.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebund. Drys revet parmesan og pinjekerner over, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter.

Tip!

Pinjekerner giver tærten knas og koncentreret nøddesmag. De kan udskiftes med f.eks. grofthakkede valnødder eller hasselnødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar