Grønkålssuppe med mandler og blå ost
6. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Flot grøn og dejlig fyldig suppe af grønkål og kartofler toppet med sprøde mandler og blå ost. Suppen er fyldt med smag, og så er den virkelig nem at lave!
Ingredienser
Sådan gør du
Rib grønkålen, kassér stilkene, og hak grønkålen groft. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løg og hvidløg.
Sautér kartoflerne i lidt olie i en stor gryde i 4-5 minutter, men uden at de tager farve.
Tilsæt løg og grønkål, og lad det stege med i et par minutter under omrøring.
Hæld bouillon på, og lad suppen koge under låg i 25-30 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.
Rist mandlerne på en tør, varm pande i 5-6 minutter, eller til de er sprøde.
Servér suppen i store skåle med grofthakkede mandler, brud af blå ost og evt. groft brød.
Tip!
Er du ikke til blå ost, kan du toppe suppen med mandler og tyk yoghurt. Eller måske lidt ristet bacon, hvis det ikke skal være helt grønt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk