Grønkålssuppe med kartofler og oksepølser

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Grønkålssuppen tager forskud på vinterens skønne retter med rodfrugter, kål og kartofler. Vælg gerne nogle gode pølser af høj kvalitet og høj kødprocent, som giver suppen ekstra fylde og smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skræl kartoflerne, og skær dem i lidt større tern. Rib grønkålen, og hak blade og stængler fint.
Opvarm en stor gryde med olien, og steg porrer, gulerødder og kartofler, til de begynder at dufte. Tilsæt grønkål og grøntsagsbouillon, og kog op. Lad suppen småkoge uden låg i ca. 25 minutter, til kartoflerne er møre, men ikke helt kogt ud.
Tilsæt finthakket timian, og smag suppen til med salt og peber. Smag suppen til med æblecidereddike lige før servering – kommer eddiken i før, bliver suppen kedelig i farven.
Skær pølserne i skiver, og steg dem gyldne i olie på en pande.
Drys pølserne over suppen, og server med godt brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar