Grønkålssuppe med bacon
26. januar 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
En flot og farverig grønkålssuppe, der er fyldt med smag. Suppen er simpel og nem at lave, og så er den sprøde bacon prikken over i'et.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl bagekartoflen, og skær den i tern.
Steg løg, hvidløg og kartoffel i olivenolie i en stor, varm gryde, og lad det varme godt igennem, uden at det tager farve.
Skyl og hak grønkålen, og lad den stege med i 1 minut. Tilsæt hvidvin, og lad den dampe næsten væk.
Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15-20 minutter under låg, eller indtil grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt. Tilsæt evt. en smule kogende vand, hvis den er for tyk.
Steg baconen sprød. Hæld fedtet fra, og kom honning på panden. Lad baconen glasere, og krydr den med rigeligt peber, og når du tror, det er nok, så lidt mere.
Servér straks suppen med sprød bacon og evt. groft brød.
Tip!
Vil du have suppen uden kød, er et pocheret æg godt i stedet for bacon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk