Grønkålssalat med pærer, figner og dressing

Frisk, sød og fyldig grønkålssalat med pærer og figner, der passer godt både til saftige andelår og flæskesteg med svær.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær stilke og grove ribber fra grønkålen, så der kun er bladende tilbage. Skyl grønkålsbladene grundigt i koldt vand, og tør dem i en salatslynge eller med et rent viskestykke.
Hak grønkålen fint, eller skær den i meget tynde strimler.
Skyl pærerne, og skær dem i tern uden kernehus. Skær figner i tynde strimler. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne.
Halvér granatæblet, og bank på skallen med bagsiden af en grydeske, så kernerne løsner sig. Pil kernerne ud, og fjern de bitre hvide hinder.
Pres saften af citronen. Pisk tahin og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og pisk, til dressingen er cremet og letflydende. Måske skal du bruge lidt mere eller mindre vand. Smag dressingen til med honning og salt.
Vend grønkål, pærer, figner, pinjekerner og granatæblekerner godt sammen i en skål, og dryp tahinidressingen over salaten.

Tip!

Tahin er lavet af blendede og ristede sesamfrø og kaldes også for sesampasta. Det bruges meget i Mellemøsten og Nordafrika. En mørk tahin er lavet af uafskallede sesamfrø, mens den lyse variant blendes af afskallede og ristede sesamfrø. Fås i større supermarkeder og helsekostbutikker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar