Grønkålssalat med pærer, figner og dressing

10. november 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Frisk, sød og fyldig grønkålssalat med pærer og figner, der passer godt både til saftige andelår og flæskesteg med svær.

Ingredienser

Sådan gør du

Rib grønkålen, og skyl grønkålsbladene grundigt i koldt vand. Tør dem i en salatslynge eller med et rent viskestykke.
Hak grønkålen fint, eller skær den i meget tynde strimler. Kram kålen let med fingrene, så den bliver blødere.
Skyl pærerne, og skær dem i tern uden kernehus. Skær figner i tynde strimler. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er let gyldne.
Halvér granatæblet, og bank på skallen med bagsiden af en grydeske, så kernerne løsner sig. Pil kernerne ud, og fjern de bitre hvide hinder.
Pres saften af citronen. Pisk tahin og citronsaft sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og pisk, til dressingen er cremet og letflydende. Måske skal du bruge lidt mere eller mindre vand. Smag dressingen til med honning og salt.
Vend grønkål, pærer, figner, pinjekerner og granatæblekerner godt sammen i en skål, og dryp tahinidressingen over salaten.

Tip!

Tahin er lavet af blendede og ristede sesamfrø og kaldes også for sesampasta. Det bruges meget i Mellemøsten og Nordafrika. En mørk tahin er lavet af uafskallede sesamfrø, mens den lyse variant blendes af afskallede og ristede sesamfrø. Fås i større supermarkeder og helsekostbutikker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste grønkålssalat

Grønkål er blevet mere og mere populært de seneste par år, og det forstår vi godt, for det både smager godt og mætter dejligt. Der er dog et par råd, du bør kende, inden du laver salat med grønkål. Kålen kan nemlig godt være lidt hård og strid, hvis du ikke behandler den rigtigt.

Hvor køber man grønkål?

Du kan efterhånden købe grønkål i de fleste supermarkeder. Den fås både på frost, som hele krusede blade og i poser, hvor kålen allerede er snittet. I denne opskrift på grønkålssalat skal kålen være frisk, dvs. i hele blade eller hakket.

Hvorfor er min grønkål så strid?

Det er vigtigt, at du krammer grønkålen, f.eks. når den er hakket, eller når du blander den sammen med dressingen. Det får kålens blade til at blive møre og blødere, så salaten bliver nemmere at spise og smager bedre. 

Prøv også: Klassisk waldorfsalat - perfekt til julemaden

Hvad kan jeg komme i min grønkålssalat?

Her er grønkålssalaten med pærer, figner og granatæblekerner, men du kan sagtens tilsætte andet frugt og grønt til salaten. Prøv f.eks. med appelsin, æble, blåbær, rodfrugter eller græskar. I stedet for pinjekerner kan du tilsætte andre nødder eller kerner.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar