Grønkålssalat med jordskokker og boghvede
31. januar 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
Boghvede har intet med hvede at gøre, men er faktisk et lille frø og har en god nøddeagtig smag. Hel boghvede kan købes i større supermarkeder eller i helsekostbutikker. Kan du ikke skaffe boghvede, så kan du nøjes med at bruge hasselnødder til salaten.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 229° varmluft. Rens jordskokkerne grundigt, og skær dem i mundrette bidder. Vend dem med olie, hvidløgspulver, salt og peber i en skål.
Fordel jordskokkerne i et ovnfad, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og møre. Vend dem gerne undervejs.
Skyl og rib grønkålen. Skyl rødkålen. Snit de 2 slags kål fint. Skræl mandarinerne, og skær dem i små tern.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de brune hinder løsner sig. Lad dem afkøle let, og gnid de brune hinder af i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne groft.
Rist boghveden på en tør pande, indtil de får lidt farve.
Skræl og pres mandarinen. Rør mandarinsaften sammen med olie og eddike i en lille skål, og krydr med salt og peber.
Vend de 2 slags kål, mandariner og bagte jordskokker sammen i en stor skål. Hæld dressingen over, drys med boghvede og hasselnødder, og servér straks.
Tip!
Salaten passer rigtig godt til fjerkræ, f.eks. en andesteg eller kalkun.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk