Grønkålssalat med butternutsquash og citron
1. november 2018
af
Trine Hahnemann.
Foto: Columbus Leth
En sprød og fyldig salat med grønkål, græskar og stegte citroner. Du kan ikke spise skallen på citronerne, men de giver smag og er flotte. Servér evt. som et friskt indspark på julebordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Flæk butternutsquashen på langs, og skrab kernerne ud.
Skær græskarkødet i små firkanter, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Vend dem med olivenolie, salt og peber, og bag dem møre i ovnen i ca. 15 minutter. Køl dem af.
Skyl og hak grønkål. Skyl citronen, og skær den i tynde skiver. Steg skiverne mørke på begge sider på en tør pande.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Vend butternutsquash og grønkål i dressingen, og pynt salaten med stegte citronskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk