Grønkålssalat med bagte jordskokker
8. april 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hvis du kan få fingrene i rød grønkål, tager salaten sig endnu smukkere ud, men almindelig grønkål går selvfølgelig også an.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skrub jordskokkerne, skær dem over på langs, og vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir. Bag jordskokkerne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og møre.
Skyl og rib grønkålen, og riv den i mindre stykker med hænderne. Skyl pæren, og skær den i både.
Rør olie, sennep, eddike og honning sammen i en skål til en vinaigrette. Krydr med salt og peber. Hæld jordskokker, pære, grønkål og vinaigrette i en stor skål, og bland godt.
Top salaten med tranebær, kakaonibs og evt. skovsyre, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk