Grønkålssalat med bagt hokkaido og granatæble

Supermarkederne bugner af kål og græskar for tiden. Og så er det heldigt, at de to smager skønt sammen. Kombinér dem i en enkel salat, der toppes med sprøde mandler og syrlige granatæblekerner.

Grønkålssalat med bagt hokkaido og granatæble
0-30 min.

(0)

26. februar 2021 af Linn GrubbströmFoto: Maria Warnke Nørregaard

Ingredienser

personer

Grønkålssalat med hokkaido

hokkaidoer
1
smagsneutral olie
2 spsk.
salt og peber
frisk grønkål
4 blade
hvidvinseddike
1 tsk.
granatæbler
½
feta
100 g
saltede mandler
½ dl

Tahindressing

yoghurt naturel 3,5 %
2 dl
tahin
1 tsk.
citroner
1
salt og peber
sennep
1 tsk.
honning
1 tsk.

Sådan gør du

Grønkålssalat med hokkaido

Tænd ovnen på 225°. Skrub hokkaidoen grundigt, halvér den, og fjern kernerne. Skær den i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl græskarret med 1 spsk. olie, og drys med salt og peber.
Bag græskarret i ovnen i ca. 15 minutter.
Skær grønkålen i mindre stykker. Skær stilkene væk, og skyl bladene. Hæld 1 spsk. olie og eddike over, og massér bladene med hænderne i 1 minut.
Skær granatæblet over, og bank forsigtigt på det med en træske. Pil granatæblekernerne ud, og fjern det hvide.
Smuldr fetaen. Hak mandlerne groft.
Fordel grønkål, græskar, granatæblekerner, feta og mandler på et fad.

Tahindressing

Pisk yoghurt, tahin, friskpresset citronsaft, salt, peber, sennep og honning sammen i en skål med en ske. Servér dressingen sammen med salaten.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'