Grønkålssalat med bagt hokkaido og granatæble
26. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Supermarkederne bugner af kål og græskar for tiden. Og så er det heldigt, at de to smager skønt sammen. Kombinér dem i en enkel salat, der toppes med sprøde mandler og syrlige granatæblekerner.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skrub hokkaidoen grundigt, halvér den, og fjern kernerne. Skær den i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl græskarret med 1 spsk. olie, og drys med salt og peber.
Bag græskarret i ovnen i ca. 15 minutter.
Skær grønkålen i mindre stykker. Skær stilkene væk, og skyl bladene. Hæld 1 spsk. olie og eddike over, og massér bladene med hænderne i 1 minut.
Skær granatæblet over, og bank forsigtigt på det med en træske. Pil granatæblekernerne ud, og fjern det hvide.
Smuldr fetaen. Hak mandlerne groft.
Fordel grønkål, græskar, granatæblekerner, feta og mandler på et fad.
Pisk yoghurt, tahin, friskpresset citronsaft, salt, peber, sennep og honning sammen i en skål med en ske. Servér dressingen sammen med salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på grønkålssalat
Powered by Froala Editor