Grønkålssalat med bagt hokkaido og granatæble
Supermarkederne bugner af kål og græskar for tiden. Og så er det heldigt, at de to smager skønt sammen. Kombinér dem i en enkel salat, der toppes med sprøde mandler og syrlige granatæblekerner.

0-30 min.
(0)
26. februar 2021 af Linn GrubbströmFoto: Maria Warnke Nørregaard
Ingredienser
personer
Grønkålssalat med hokkaido
- hokkaidoer
- 1
- smagsneutral olie
- 2 spsk.
- salt og peber
- frisk grønkål
- 4 blade
- hvidvinseddike
- 1 tsk.
- granatæbler
- ½
- feta
- 100 g
- saltede mandler
- ½ dl
Tahindressing
- yoghurt naturel 3,5 %
- 2 dl
- tahin
- 1 tsk.
- citroner
- 1
- salt og peber
- sennep
- 1 tsk.
- honning
- 1 tsk.
Sådan gør du
Grønkålssalat med hokkaido
Tænd ovnen på 225°. Skrub hokkaidoen grundigt, halvér den, og fjern kernerne. Skær den i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Pensl græskarret med 1 spsk. olie, og drys med salt og peber.
Bag græskarret i ovnen i ca. 15 minutter.
Skær grønkålen i mindre stykker. Skær stilkene væk, og skyl bladene. Hæld 1 spsk. olie og eddike over, og massér bladene med hænderne i 1 minut.
Skær granatæblet over, og bank forsigtigt på det med en træske. Pil granatæblekernerne ud, og fjern det hvide.
Smuldr fetaen. Hak mandlerne groft.
Fordel grønkål, græskar, granatæblekerner, feta og mandler på et fad.
Tahindressing
Pisk yoghurt, tahin, friskpresset citronsaft, salt, peber, sennep og honning sammen i en skål med en ske. Servér dressingen sammen med salaten.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Nem opskrift på grønkålssalat
Powered by Froala Editor