Grønkålssalat med appelsin og hasselnødder
8. november 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Denne friske salat med grønkål er perfekt som tilbehør til den fede julemad, men kan også gøre det ud for et måltid i sig selv – tilføj evt. lidt fetatern eller stykker af laks, hvis den skal mætte lidt mere.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200˚. Skyl grønkålen, rib den, og skær den i fine strimler. Fordel dem i en skål eller et fad.
Rist hasselnødder i ovnen i et ildfast fad i ca. 6-7 minutter. Hæld dem på et viskestykke, og nulr skallen af dem. Hak dem groft , og fordel dem over kålen.
Skræl appelsinen, og skær den i smalle både. Fordel dem over salaten.
Skær dit granatæble over på tværs. Bank med en træske kernerne ud i en skål, og fordel dem over salaten.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og fordel den over salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på lækker grønkålssalat
Er du ellevild med appelsin? Så gå all in, og prøv opskriften på appelsinsalat!