Grønkålsrisotto med tangbacon
28. december 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
SØL-tang kaldes for "havets bacon", fordi det smager sprødt og salt. Prøv det oven på en cremet risotto.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak løg, hvidløg og grønkålsstængler fint. Sautér det i smør og olie i en stor pande med høje kanter. Tilsæt ris, og lad dem opsuge væsken.
Tilsæt hvidvin, og sautér i 2-3 minutter, til risene er blanke og næsten gennemsigtige.
Hæld varm bouillon over, så det står et par cm over risblandingen. Lad risottoen simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt grofthakkede grønkålsblade, og lad retten sætte sig i 5 minutter, til al væden er opsuget.
Fjern panden fra blusset, og rør revet parmesanost i retten.
Klip tangbacon i mindre stykker, og rist dem på en varm pande i lidt olie i 20-30 sekunder. Drys den over grønkålsrisottoen ved servering.
Tip!
Traditionelt tilsættes væsken i en risotto løbende, men du kan snildt tilsætte al væsken med det samme og alligevel få et cremet og lækkert resultat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk