Grønkålsboller og porrer i sennepssauce med æblesalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Grønkål er en klassisk spise i julen – her anvendt på en utraditionel måde!
Ingredienser
Sådan gør du
Pres væden ud af den optøede grønkål med hænderne, men uden at den bliver knastør. Læg den i en røreskål.
Rør grønkålen godt sammen med æg, mel, ricotta, friskrevet parmesan, salt, peber og muskatnød – brug en røreske.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Skru ned, så vandet kun simrer. Form med en spiseske grønkålsdejen til boller på størrelse med små æg.
Læg forsigtigt bollerne i vandet. Dyp skeen i vandet mellem hver bolle. Lad bollerne simre i vandet, til de allesammen svømmer op på vandoverfladen. Tag dem op med en hulske.
Skær porrerne ud i stykker på 2-3 cm. Skyl dem grundigt i en skål koldt vand. Bring vand og smør i kog i en gryde, og damp porrerne heri i 2 minutter.
Pisk mælk og mel sammen med et piskeris, og hæld det over porrerne. Kog blandingen op, og lad det koge i 5 minutter. Rør ofte i gryden, så saucen ikke brænder på. Smag til med sennep, salt og peber. Sennepssaucen må godt få det til at rive lidt i næsen.
Skær æblerne i kvarte uden kernehus, og skær dem i tynde skiver. Pil rødløget, og hak det fint. Rør olie og eddike sammen, og vend æbler og løg heri. Smag til med salt og peber, og drys med klippet karse.
Servér grønkålsbollerne med æblesalat og porrer i sennepssauce.
Tip!
I stedet for frossen grønkål kan du købe 500 g frisk, ribbet grønkål, koge den mør i letsaltet vand i hele blade og derpå hakke bladene meget fint eller blende dem i en foodprocessor. Herefter blandes grønkålen med de øvrige ingredienser som beskrevet fra trin 2 i opskriften.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk