Grønkåls-cæsarsalat med kylling
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Giv den klassiske cæsarsalat et tvist, og udskift hjertesalat med frisk grønkål. Den sprøde salat er en nem og velsmagende hverdagsret, der ovenikøbet er hurtig at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend æggeblomme, vand, citronsaft og sennep sammen i en blender eller minihakker. Tilsæt olien, lidt efter lidt, indtil konsistensen minder om en tynd mayonnaise. Tilsæt parmesan, og blend igen. Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør grønkålen. Riv bladene fra stilkene, og læg dem i en skål.
Vend dressingen i, og massér den ind i kålen, indtil bladene bliver bløde. Stil skålen på køl.
Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og drys med salt.
Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er knasende sprøde.
Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og kværn salt og peber over.
Steg kyllingefileterne på en (grill)pande i smør og/eller olie, og skær dem i skiver. Anret kylling og croutoner over grønkål, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på cæsarsalat.