Grøn tapas med bønnedip og grillet padron
18. oktober 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Små, lækre retter kan sagtens gøre det ud for et aftensmåltid, når du serverer dem med et lækkert surdejsbrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp bønnerne, og skyl dem i en sigte under koldt vand.
Pil og hak hvidløget. Blend bønner med hvidløg, vand, eddike, karry, 3 spsk. olie, salt og peber til en cremet og ensartet konsistens.
Anret dippen i en skål, dryp resten af olien over, og drys med granatæblekerner og lidt mynte.
Skyl og tør de små peberfrugter, vend dem med olie og salt, og grill dem på en (grill-)pande i 3-4 minutter, til de er møre og har fået fine grillstriber. Anret dem på et fad, og drys lidt chili over.
Anret stykker af feta i en skål, og dryp olie over. Hæld oliven i en anden skål, og sæt det hele på bordet sammen med bønnedip og grillede padronpebre. Servér med brød.
Tip!
Servér evt. med lidt skinke eller krydret pølse, hvis nogen omkring bordet savner kød..
Brug evt. kogte kikærter i stedte for hvide bønner. Så bliver det en slags karry-hummus, og det smager også skønt.
Brug evt. kogte kikærter i stedte for hvide bønner. Så bliver det en slags karry-hummus, og det smager også skønt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk