Grøn spaghetti bolognese
18. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Når den grønne bolognese får lov til at simre over blusset, venter der en oplevelse sprængfyldt med umamismag.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg, hvidløg. Skyl bladselleristilkene, og skær dem i små tern. Skyl squashen, og riv den groft.
Steg det hele i olie i en dyb pande i 3-4 minutter, uden at det tager farve, men blot falder let sammen.
Hæld tomatpuré og en sjat rødvin i panden, og kog op. Tilsæt mosede tomater og afdryppede linser. Krydr med oregano, sukker, salt og peber, og lad retten simre i 8-10 minutter. Smag til.
Kog spaghettien efter pakkens anvisninger, mens retten simrer. Afdryp spaghettien, men gem lidt kogevand til bolognesen.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Vend dem i bolognesen sammen med kogt pasta og evt. lidt kogevand. Lad det hele simre kort, og smag til igen.
Anret spaghettien med den grønne bolognese i dybe tallerkner. Top med brud af mozzarella, frisk oregano, et dryp olie og salt og peber. Servér straks.
Tip!
Undlad evt. osten, eller vælg en alternativ en af slagsen, hvis du vil have retten vegansk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk