Grøn shakshuka med porre
26. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Prøv en grøn version af den nordafrikanske shakshuka. Servér retten med lunt fladbrød, og spis den gerne direkte fra panden.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens porrer, skær enderne og de yderste grove blade af, og skær porrerne i skiver.
Steg løg, hvidløg og porrer i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, koriander, spidskommen, salt og peber, og steg videre, til grøntsagerne begynder at tage farve.
Skær korianderbladene fra stilkene, og hak stilkene fint – gem bladene til servering. Vend stilkene i blandingen på panden. Tilsæt frossen spinat, og lad det stege, indtil spinaten tør op.
Skyl linserne fra dåsen i en sigte, og vend dem i retten.
Skub spinatsaucen ud til siderne med en ske, så der dannes et hul i midten. Slå et æg ud i hullet. Gør det samme med de resterende æg, og læg herefter låg på panden. Lad retten simre i 5-10 minutter, indtil æggehviderne er faste og blommerne stadig flydende.
Rist sesamfrøene på en tør pande. Smuldr feta over retten, og drys med sesamfrø, tranebær og korianderblade. Servér straks med lunt fladbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk shakshuka
Powered by Froala Editor