Grøn risotto med bacon
16. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Giv den klassiske risotto et grønt tvist med asparges, ærter og squash.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en stor gryde. Skyl squashen, riv den groft, og lad den stege med, indtil squashen begynder at falde sammen.
Skyl og hak basilikum og persille, og vend det i gryden. Krydr med salt og peber.
Skyl risene, hæld dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad den fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i ca. 20 minutter, til risene er al dente.
Tilsæt friskrevet parmesan og revet citronskal.
Hæld frosne ærter i risottoen, og rør rundt, til de er tøet op.
Skyl aspargesene, knæk bunden af dem, og skær aspargesene i mundrette bidder. Vend dem i risottoen, og lad retten simre et par minutter, så aspargesene bliver flot grønne.
Steg bacontern sprøde på en pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Servér risottoen pyntet med ærteskud og bacon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk