Grøn risotto med asparges
5. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Giv risottoen en forårsgrøn kulør med et ordentligt skud asparges og spinat.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Sautér risene i olie i en gryde. De må ikke tage farve, men skal blot blive glasklare.
Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med, til de bliver bløde, men uden at de får farve. Tilsæt vin lidt ad gangen, og fortsæt derefter med bouillon. Rør jævnligt, så risene ikke brænder fast i bunden af gryden.
Skyl og tør spinaten, og blend den med lidt af bouillonen. Hæld blandingen i risottoen som den sidste væde.
Snit de træede ender af aspargesene, og snit aspargesene i skrå skriver. Vend dem i risottoen, lige inden den er færdig, og lad dem koge med i de sidste 1-2 minutter.
Tilsæt smør og revet parmesan, og smag til med salt og peber. Servér risottoen rygende varm i dybe tallerkner med friskrevet parmesan på toppen.
Tip!
Du skal bruge mellem 5 og 7 dl bouillon. Smag, rør og spæd med bouillon til din foretrukne konsistens.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk