Grøn risotto
27. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne smukke risotto er fyldt med de skønneste, grønne råvarer og har en frisk smag af mynte.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i smør i en gryde.
Skyl risene, og vend dem i gryden. Krydr med salt og peber. Hæld hvidvin i gryden, og lad væden fordampe. Tilsæt herefter varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risottoen koge i cirka 20 minutter, indtil risene er al dente.
Steg spinat på en pande i lidt smør, til den falder sammen, og væsken fordamper fra panden. Blend dernæst spinaten med basilikum og mynte til en glat masse. Rør den blendede masse i risottoen, og rør rundt, så den får en flot grøn farve.
Skyl aspages, bræk den træede bund af, og skær asparges i små stykker. Bælg ærterne. Vend aspargesskiver og ærter i risottoen.
Riv skallen af citronen. Riv parmesanen. Rør parmesan og citronskal i risottoen, og smag til.
Rist græskarkerner på en tør pande, og hak dem. Servér risottoen med friskrevet parmesan, hakkede græskarkerner og mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk