Grøn polentapizza med burrata
4. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Drop den sædvanlige pizzabund og lav i stedet en sprød og lækker version af polenta.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Bring vandet i kog, og drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper.
Lad grynene koge ved svag varme under låg i 20 minutter, og smag grøden til med parmesan, salt og peber.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie. Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde.
Bag polentabundene i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.
Vend forsigtigt polentabundene, så de har bunden opad. Smør bundene med pesto.
Skyl asparges, knæk bundene af, og fordel asparges over pizzaerne. Bag pizzaerne i ovnen i 10 minutter, til aspargesene er flot ristede.
Top pizzaerne med burrata, friskbælgede ærter og ærteskud, og servér.
Tip!
Burrata er en friskost med mozzarella yderst og et let flydende indre. Brug evt. frisk mozzarella i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk