Annonce

Grøn kartoffelsalat med grov persillepesto og stegt halloumi

Grøn kartoffelsalat med grov persillepesto og stegt halloumi
31-60 min.

(0)

June 22, 2020 af AnnonceFoto: Stine Christiansen

Selvom du sikkert gerne vil have aftensmaden klar i en fart, kan det sagtens lade sig gøre at lave den fra bunden af sæsonens bedste råvarer. Denne grønne kartoffelsalat med pandestegt halloumi er fyldig og vegetarisk, og så er den nem at tage med i tasken, hvis du skal en tur på stranden eller i parken.

Der er en helt særlig glæde forbundet med at lave sin egen mad af gode råvarer. Så ved du præcis, hvilke ingredienser der er anvendt, og du kan selv tilpasse smagen og variere opskriften, som du har lyst til. Denne kartoffelsalat er f.eks. vendt i en grov pesto som alternativ til den klassiske hvide dressing. Det giver en langt mere frisk og grøn smag, og du kan bruge lige de krydderurter, du har ved hånden. I en klassisk pesto bruges der basilikum og pinjekerner, men her er der i stedet brugt persille og solsikkekerner, så smagen trækkes i nordisk retning. Du kan også prøve dig frem med f.eks. rucola, hasselnødder og Vesterhavsost!

EN KØDFRI DAG?

Flere og flere danskere har et ønske om at spise en mere plantebaseret kost og skære ned på kødforbruget. Det giver god mening af hensyn til miljø og klima, og samtidig er der masser af lækker smag og spændende madoplevelser at hente i det vegetariske køkken.

Når du tilbereder måltider uden kød, kan det dog anbefales af arbejde med både smag og fylde på en lidt anden måde, end du måske er vant til. Kød tilfører typisk måltidet kraft, umami og fedtstoffer, så når du skærer kødet væk, kan du med fordel skrue lidt op for krydderierne og berige måltidet med vegetabilske kvalitetsolier, så du stadig får en god mæthedsfornemmelse og tilfredshedsfølelse.

Urtekram gør det nemt at lave velsmagende, økologisk hverdagsmad

Siden 1972 har Urtekram drevet den økologiske bevægelse i Danmark og været en af de første til at introducere økologi til de danske forbrugere. Alle produkter fra Urtekram er økologiske, og de findes i et bredt og varieret udvalg, som tæller alt fra olie og og krydderier til produkter specielt rettet mod vegetarer og veganere. Urtekram vil gøre det nemmere for dig at skrue ned for kødet og op for grøntsager, plantebaseret protein og nogle af alle de andre lækkerier, der hører det vegetariske køkken til. Find flere opskrifter på varieret og indbydende mad med Urtekrams produkter her.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'