Annonce

Grøn kartoffelsalat med grov persillepesto og stegt halloumi

Selvom du sikkert gerne vil have aftensmaden klar i en fart, kan det sagtens lade sig gøre at lave den fra bunden af sæsonens bedste råvarer. Denne grønne kartoffelsalat med pandestegt halloumi er fyldig og vegetarisk, og så er den nem at tage med i tasken, hvis du skal en tur på stranden eller i parken.

Der er en helt særlig glæde forbundet med at lave sin egen mad af gode råvarer. Så ved du præcis, hvilke ingredienser der er anvendt, og du kan selv tilpasse smagen og variere opskriften, som du har lyst til. Denne kartoffelsalat er f.eks. vendt i en grov pesto som alternativ til den klassiske hvide dressing. Det giver en langt mere frisk og grøn smag, og du kan bruge lige de krydderurter, du har ved hånden. I en klassisk pesto bruges der basilikum og pinjekerner, men her er der i stedet brugt persille og solsikkekerner, så smagen trækkes i nordisk retning. Du kan også prøve dig frem med f.eks. rucola, hasselnødder og Vesterhavsost!

EN KØDFRI DAG?

Flere og flere danskere har et ønske om at spise en mere plantebaseret kost og skære ned på kødforbruget. Det giver god mening af hensyn til miljø og klima, og samtidig er der masser af lækker smag og spændende madoplevelser at hente i det vegetariske køkken.

Når du tilbereder måltider uden kød, kan det dog anbefales af arbejde med både smag og fylde på en lidt anden måde, end du måske er vant til. Kød tilfører typisk måltidet kraft, umami og fedtstoffer, så når du skærer kødet væk, kan du med fordel skrue lidt op for krydderierne og berige måltidet med vegetabilske kvalitetsolier, så du stadig får en god mæthedsfornemmelse og tilfredshedsfølelse.

Urtekram gør det nemt at lave velsmagende, økologisk hverdagsmad

Siden 1972 har Urtekram drevet den økologiske bevægelse i Danmark og været en af de første til at introducere økologi til de danske forbrugere. Alle produkter fra Urtekram er økologiske, og de findes i et bredt og varieret udvalg, som tæller alt fra olie og og krydderier til produkter specielt rettet mod vegetarer og veganere. Urtekram vil gøre det nemmere for dig at skrue ned for kødet og op for grøntsager, plantebaseret protein og nogle af alle de andre lækkerier, der hører det vegetariske køkken til. Find flere opskrifter på varieret og indbydende mad med Urtekrams produkter her.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter. Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække i gryden med låg på i 5 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne en smule.
Skyl squash, og skær den i små tern. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter, til de er let gyldne. Krydr med salt og peber. Bælg ærterne.
Rist solsikkekerner let gyldne på en tør pande, og afkøl på en tallerken. Gem 1 spsk. af dem til pynt.
Skyl og tør persille, og kassér de grove stilke. Blend solsikkekerner, persilleblade, olie, parmesan og hvidløg til en grov pesto i en minihakker, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skær osten i skiver, pensl dem med olie, og drys med Herbes de Provence. Opvarm en pande til middel varme, og steg osteskiverne i ca. 2 minutter på hver side, til de er flot gyldne. Krydr med salt og peber.
Vend pestoen sammen med de lune kartofler, squash og ærter, og anret salaten på et serveringsfad. Top med stegt halloumi, og drys med lidt ristede solsikkekerner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
22. juni 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar