Grøn karry med rejer
14. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Citrongræs, limefrugt og frisk koriander er grundelementer i det asiatiske køkken, der får maden til at smage af en tur til Østen.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl ingefæren, og riv den groft.
Kog broccolibuketterne i en gryde med letsaltet vand i 3 minutter. Hæld halvdelen af vandet fra.
Pil de yderste tørre blade af citrongræsstænglen, og hak den nederste hvide del helt fint. Hæld det i gryden sammen med gulerødder, ingefær, kokosmælk og grøn karry, og lad det koge i 5 minutter.
Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde, skrå skiver. Hæld halvdelen i karryretten (gem resten til pynt),og smag til med limesaft, salt, peber, lidt fiskesauce og evt. ekstra grøn karry.
Anret ris i dybe tallerkener, hæld grøn karry over, og top med afdryppede rejer, resten af forårsløgene og frisk koriander. Servér med limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk