Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa

24. juli 2018 af .

Foto: Line Falck

Smuk grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa, der er dejligt frisk i smagen. Suppen kan fx serveres som en lækker forret eller en let frokostret.

Bemærk
Køletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens agurker, peberfrugter og bladselleri, og skær dem i grove stykker. Pil hvidløget. Riv skallen, og pres saften af limefrugterne.
Rist pinjekernerne let på en tør pande. Blend alle ingredienserne godt sammen med koriander i en blender eller foodprocessor.
Sæt suppen i køleskabet i mindst 1 time, til den er helt kold.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i et ovnfast fad. Pres limesaft over fisken, og krydr med salt og peber.
Hæld hvidvin over fisken. Dæk fadet til med alufolie, og sæt fisken i ovnen i 20-25 minutter.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern.
Skyl og snit forårsløg og koriander fint. Pres limesaft udover. Vend olivenolie i salsaen.
Anret den kolde suppe i skåle med stykker af dampet laks, og servér avocadosalsa til.

Tip!

Den kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar