Grøn couscous med forårsløg og krydderurteolie

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Couscous er små hvedegryn, som blot skal overhældes med kogende vand og trække i 10 minutter, før de er klar til servering. Her er de smagt til med krydderolie og forårsløg, som giver smag og en flot grøn farve.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland couscous og salt i en stor skål. Hæld kogende vand over, læg låg på skålen, og lad couscoussen trække i 10 minutter.
Skyl persille og mynte, og pluk bladene af. Korianderen må gerne have lidt stilk. Blend krydderurterne med olivenolie til en grøn og ensartet olie.
Løsn den varme couscous med en gaffel, og smag til med krydderurteolien (måske skal det hele ikke bruges).
Rens forårsløg, og hak dem fint. Anret couscoussen i en skål eller et fad, og drys med forårsløg.

Tip!

Couscous er velegnet tilbehør til kraftigt krydrede gryderetter, fx indiske curryer, marokkanske tagineretter eller braiseret kød med masser af sauce. Couscous egner sig også godt som vegetarret serveret med grøntsager og yoghurtdip.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar