Grøn bønnehummus med tahin og hvidløg
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae, Skovdal.dk
Den er ikke bare smuk og indbydende – den er også supersund! Smør bønne-hummussen i en rugbrødssandwich med skinke eller ost, eller brug den som dip til sprøde grøntsagsstænger.
Bemærk
Hestebønner er store, tykke og lodne, og er de absolut eneste bønner, man også kan vælge at spise rå, fordi de ikke som andre bønner indeholder lektiner, der kan give mavekneb.
Ingredienser
Sådan gør du
Bælg hestebønnerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter.
Hæld vandet fra, og skyl bønnerne i koldt vand.
Riv skallen af citronen, og pres saften.
Blend bønnerne i en foodprocessor sammen med tahin, hakket hvidløg, fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft.
Rør humussen blødere med olivenolie, og smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk