Grøn Bibimbap: Koreansk risret med kimchisauce
(0)
Der er intet, der siger efterår, som ristede svampe, sprød grønkål og masser af varme og krydderi på smagen – og det er netop, hvad denne opskrift byder på. Det behøver nemlig ikke være kedeligt at bruge de råvarer, der er i sæson. I denne opskrift har vi givet dem asiatisk selskab i en grøn bibimbap.
Bibimbap er en koreansk risret, som både fungerer fantastisk som hverdags- og gæstemad – og så er retten rigtig god til køleskabsoprydning. Du kan nemlig putte lige det i, du har lyst til, og toppe op med lidt sojasauce eller andre asiatiske saucer.
I denne version topper vi de kogte ris med blandt andet ristede svampe, agurk, grønkål, koriander, Kikkoman sojasauce og Kikkoman krydret chilisauce til kimchi.
SÅDAN LAVER DU GRØN BIBIMBAP:
Kikkoman
I snart 400 år har Kikkoman brygget sojasauce af 4 naturlige råvarer; sojabønner, hvede, salt og vand. I løbet af den ca. 6 måneder lange naturlige bryggeproces udvikles hundredvis af aromaer, den fantastiske umami og sojasaucens gyldenbrune farve. Kikkoman naturligt brygget sojasauce fremhæver den gode smag i al slags mad og er et uundværligt universalkrydderi.
Kikkoman krydret chilisauce til kimchi smager fantastisk i stort set alt – fra ris til beigneter, pandekager, i en gryderet, med æg eller nudler. For en klassisk Kimchi-oplevelse skal du bare tilsætte 150 gram krydret Chilisauce til Kimchi til 1 kg grøntsager. Du kan ovenikøbet krydre din salatdressing, dine normale krydderier eller dips ved at røre det i mayonnaise eller cremefraiche.