Grøn aspargestærte med parmesan og parmaskinke

24. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

En madtærte fungerer glimrende som en lækker frokost, hvis den toppes med både kød og ost og serveres med en lille salat ved siden af.

Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter

Ingredienser

Udstyr

1 aflang tærteform, 35 x 10 cm

Sådan gør du

Bland hvedemel, grahamsmel og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene. Saml dejen med lidt koldt vand, til den er ensartet og sammenhængende. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen.
Tænd ovnen på 200ׄ°. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tørrede kikærter eller bagekugler. Forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Tag den ud, og fjern kikærter og bagepapir.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste træede ende af. Skær aspargesene i passende stykker, som passer i størrelsen med din tærteform. Fordel aspargesene i tærteformen.
Pisk æg, cremefraiche, fintrevet parmesan og dijonsennep sammen i en skål med et piskeris, og krydr med salt og peber.
Fordel aspargesene i tærtebunden, og hæld æggemassen over aspargesene. Bag tærten færdig i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden, og æggemassen har sat sig. Læg lidt staniol over tærten, og bag den i yderligere 5 minutter, hvis den ikke har sat sig, men begynder at blive mørk i farven. Afkøl tærten en smule på en rist, og servér den i passende stykker toppet med parmaskinke og friskrevet parmesan. Servér evt. en blandet grøn salat til.

Tip!

Skal det gå lidt hurtigt, kan du bruge færdigkøbt tærtedej fra supermarkedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar